Ha tillräckliga kontraster mellan text & bakgrund

Kontraster

Öka läsbarheten och tillgängligheten på din hemsida!

Att skapa en användarvänlig hemsida handlar inte bara om design, utan också om tillgänglighet för alla besökare. En kritisk aspekt av detta är kontrasten mellan text och bakgrund. Här kommer jag att berätta varför det spelar en avgörande roll och hur du kan förbättra det:

Varför är kontrast viktigt?

Tillräcklig kontrast, med en ljusintensitetsförhållande på minst 4,5:1 mellan text och bakgrund, ökar inte bara läsbarheten för alla besökare utan är särskilt viktig för de med nedsatt syn. En tydlig kontrast gör texten lättläst och förståelig, vilket skapar en bättre upplevelse för alla användare.

Testa dina färgkontraster:

För att säkerställa att din hemsida uppfyller tillgänglighetsstandarder, använd verktyg som WebAIMs kontrastkontroll på webaim.org/resources/contrastchecker. Detta verktyg hjälper dig att utvärdera och justera färgkontrasterna på din webbplats.

Hur gynnar det din hemsida?

  1. Ökad tillgänglighet: En tillgänglig webbplats är tillgänglig för alla, oavsett synförmåga.
  2. Bättre användarupplevelse: Tydlig kontrast förbättrar läsbarheten och gör det lättare för användare att navigera och konsumera innehåll.
  3. Ökad räckvidd: En tillgänglig webbplats når och engagerar en bredare publik.

Så, se till att din hemsida är inte bara visuellt tilltalande utan också tillgänglig för alla. Testa dina färgkontraster och skapa en bättre digital upplevelse för varje besökare!

Diskutera gärna färger med mig! Kontakta mig på kontakt@merlins.se,
eller läs mer om mina tjänster här.

Med vänlig hälsning

Tilda Källström

Dela inlägget:

Se fler inlägg

Varför du bör ha en hemsida

Varför du bör ha en hemsida – del 1

Att som företagare ha en hemsida är idag en nödvändighet. I en alltmer digitaliserad värld förväntar sig kunder att kunna hitta information om ditt företag, dina produkter och tjänster online med bara några klick

Läs mer »

Kontakta mig!

Webbdesign & Webbutveckling · Analys & Optimering · Content & SEO · Marknadsföring & SOME