Snabba på sidhastigheten på din webbplats

Seg hemsida

Optimera laddtiderna på din webbplats för ökad prestanda och besökarantal

Din webbplats laddtid är en avgörande faktor för att locka och behålla besökare. Långa laddtider kan avskräcka potentiella kunder och påverka din webbplats prestanda negativt. Här är några tips för att se över och förbättra laddtiderna på din webbplats:

Testa din webbplats:
Ta några minuter och testa din webbplats för att få en förståelse av dess nuvarande laddtider. Ett enkelt sätt är att besöka webbplatsen genom ett inkognitofönster i din webbläsare. Alternativt kan du stänga av wifi och använda mobilens nätverk för att simulera upplevelsen av en besökare med långsammare internetanslutning.

Användning av testverktyg som PageSpeed Insights ger en djupare analys av din webbplats prestanda och identifierar specifika områden för förbättring.

Optimera bildstorlekar:
Stora bilder kan betydligt påverka laddtiderna. Se över bilderna på din webbplats och optimera deras storlekar utan att kompromissa med kvaliteten. Detta kommer att minska filstorleken och påskynda laddningen.

Ta bort onödigt CSS och JS-kod:
Onödig kod kan vara som en broms på din webbplats prestanda. Gå igenom din CSS och JS-filer och eliminera allt som inte behövs. Detta reducerar filstorleken och påskyndar laddningen.

Ta bort onödiga skript och plugin:
Flera skript och plugin som körs på din webbplats kan orsaka onödig belastning. Granska och ta bort de som inte är väsentliga. Mindre belastning leder till snabbare laddtider.

Att investera tid och resurser i att förbättra laddtiderna på din webbplats är en investering i ökad besökarantal och en förbättrad användarupplevelse. Genom att följa dessa tips kommer din webbplats inte bara ladda snabbare utan också behålla och attrahera fler nöjda besökare. Så, ta kontroll över din webbplats prestanda och se till att den är redo att imponera på varje besökare som klickar in!

Kontakta mig på kontakt@merlins.se för att få din hemsida sökmotoroptimerad, och läs mer om mina tjänster här.

Med vänliga hälsningar

Tilda Källström

Dela inlägget:

Se fler inlägg

Varför du bör ha en hemsida

Varför du bör ha en hemsida – del 1

Att som företagare ha en hemsida är idag en nödvändighet. I en alltmer digitaliserad värld förväntar sig kunder att kunna hitta information om ditt företag, dina produkter och tjänster online med bara några klick

Läs mer »

Kontakta mig!

Webbdesign & Webbutveckling · Analys & Optimering · Content & SEO · Marknadsföring & SOME