Merlins Creative - Din personliga webbyrå

Hund och Kattshopen

Hund&Katt

Kundcase

Webbdesign · Webbutveckling · Content · SEO
Ny hemsida åt

Hund och Kattshopen

Hund & Kattshopen är en djurbutik i centrala Söderköping som behövde en ny webbplats för att marknadsföra sin butik. Här har jag hjälp Hund & Kattshopen med webbdesign, webbutveckling, sökmotoroptimering samt foto och text.
Mockup för Hund och Kattshopen
Mock för startsidan till hundokattshopen.se

Uppdragets omfattning

I designprocessen för Hund och Kattshopens nya webbplats var mitt första steg att genomföra en analys för att förstå varumärket och deras specifika behov. Jag analyserade deras befintliga grafiska profil, färgpalett och övergripande visuella stil för att skapa en stark grund för det kommande arbetet. Efter att ha definierat målen och det övergripande budskapet för webbplatsen fokuserade jag särskilt på att harmonisera färgpaletten. Jag valde att arbeta med de primära och sekundära färgerna och experimenterade med olika nyanser för att hitta en visuellt tilltalande kombination.

Nästa steg involverade valet av typografi och formgivning. Jag valde läsbara typsnitt som kompletterade varumärket och skapade en enhetlig känsla. Gränssnittselement som knappar och bilder designades för att vara konsekventa och passa in i den övergripande estetiken. Responsiv design var en viktig faktor i processen. Jag anpassade layouten och gränssnittselementen för att säkerställa en enhetlig och positiv användarupplevelse oavsett vilken enhet besökaren använde.

Resultatet av denna designprocess var en webbplats som inte bara var grafiskt tilltalande och i linje med varumärket utan också lättillgänglig och responsiv för besökarna. I arbetet med Hund & Kattshopens nya hemsida, har jag inte enbart designat och skapat själva hemsidan. Här har Hund & Kattshopen även fått hjälp med content. Bland annat har jag fotograferat header-bilden till samtliga sidor. Hund & Kattshopen har även fått hjälp att färdigställa texterna till deras sidor, samt arbetat med SEO-optimering för att öka synligheten online.

Stort tack för att jag fått vara en del av detta projekt!
"Tack vare Tilda har vi nu en fungerande hemsida. Då vi inte har tiden att sätta oss in i eller bygga upp en hemsida själva så var det skönt att få den hjälpen.

Det som var bra med Tilda var att hon såg vad som behövde göras och fångade upp allt kring vår verksamhet och sociala medier och byggde sidan efter den. Då det tog lite tid för oss att återkoppla till henne när hon hade frågor löste hon det själv på ett eller annat sätt och fortsatte jobba som vi sen kunde godkänna. Det var skönt.

Tilda svarade snabbt och var lätt att ha att göra med så vi rekommenderar henne varmt om du behöver hjälp."
Hund och kattshopens logga
Lina Kemle
hundokattshopen.se
En av sidorna till Hund och kattshopen
Mockup för en av hundokattshopen.se sida

Se fler kundcase

Kontakta mig!

Webbdesign & Webbutveckling · Analys & Optimering · Content & SEO · Marknadsföring & SOME