Google Business & varför du borde använda det

Google Business

Maximera ditt företags potential med Google Business

För dig som är företagare är det en nödvändighet att synas på nätet. Google Business är ett jättebra verktyg från Google, som är en nyckelkomponent för att maximera ditt företags online-närvaro. Att använda Google Business är dessutom helt gratis, så vad väntar du på?

1. Digital synlighet:

  • När potentiella kunder söker efter företag som ditt kommer Google Business att se till att du syns högst upp i sökresultaten – även om det finns annonser.

Merlins Creative vid sökningar på Google

2. Kontroll över din företagsinformation:

  • Verifiera och uppdatera: Google Business ger dig möjlighet att verifiera och redigera din företagsinformation. Det innebär att du har fullständig kontroll över vad dina kunder ser när de söker efter dig. Här kan du bland annat fylla i och visa upp företagets adress, telefonnummer och öppettider. Du kan, via Google Business, även visa upp företagets webbplats och information om till exempel avhämtning med mera.

3. Kundrecensioner som tillitsskapare:

  • Bygg förtroende: Kundrecensioner är den bästa marknadsföringen. Genom att ha en närvaro på Google Business kan du samla recensioner och bygga upp ett starkt förtroende bland dina kunder. Detta skapar tillit för potentiella kunder som kan se vad andra personer säger om ditt företag.

4. Geografisk riktning med Google Maps:

  • Många kunder använder Google Maps för att hitta företag. Genom att vara på Google Business ser du till att din verksamhet enkelt hittas av lokalbefolkningen och besökare.

5. Sökbarhet även utan webbplats:

  • Ingen webbplats? Inga problem: Om du inte har en egen webbplats är Google Business ett utmärkt sätt att fortfarande vara synlig online. Ditt företag kan hittas genom Google-sökningar utan en webbadress.

6. Statistik för framsteg:

  • Följ ditt företag: Google Business ger dig insikter om hur människor hittar ditt företag online. Du får värdefulla data som hjälper dig att anpassa din digitala marknadsföringsstrategi.

7. Gratis marknadsföring på Google:

  • Kostnadsfritt verktyg: Att vara närvarande på Google Business kostar dig ingenting. Det är en gratis marknadsföringskanal som kan ge dig stora resultat.

8. Skapar en proffsig image:

  • Första Intrycket: För många kunder är din Google Business-profil det första de ser. Genom att ha en professionell och komplett profil skapar du ett starkt första intryck.

9. Enkel kommunikation med kunder:

  • Direktmeddelande: Kunder kan kontakta dig direkt via Google Business. Det gör det enkelt för dem och ger dig möjlighet att snabbt svara på förfrågningar.

10. Integration med Google Ads:

  • Optimera marknadsföring: Om du använder Google Ads, integrera det med din Google Business-profil för att maximera din marknadsföringsstrategi och synlighet.

Avslutande Tankar: Google Business är inte bara en plats att presentera ditt företags adress och öppettider. Det är en kraftfull marknadsföringsresurs som kan förvandla hur ditt företag syns och uppfattas online. Gör det till en grundpelare i din digitala strategi och se ditt företags framgång nå nya höjder.
Skapa ditt Google Businesskonto här. 🚀

Vill du veta mer? Kontakta mig på kontakt@merlins.se.
Läs mer om mina tjänster här.

Med vänliga hälsningar

Tilda Källström

Dela inlägget:

Se fler inlägg

Merlins Creative

Merlins Creative firar 1år!

Idag firar Merlins Creative ett år av spännande äventyr, utveckling och framgångar! Idag är det ett helt år sedan jag startade företaget Merlins Creative, något som kändes helt rätt redan från första början.

Läs mer »
Lansering Väduren 2

Lansering av Väduren 2

Väduren 2 är en bostadsrättsförening i Stockholm som kontaktade Merlins Creative då de önskade en ny webbplats. På sin webbplats vill de ge värdefull information till sina medlemmar i föreningen.

Läs mer »

Kontakta mig!

Webbdesign & Webbutveckling · Analys & Optimering · Content & SEO · Marknadsföring & SOME