SSL: Säkerhet på nätet

SSL

Vad är SSL?

SSL, eller Secure Sockets Layer, är en krypteringsprotokollstandard som används för att säkerställa säker dataöverföring mellan en webbläsare och en webbserver. Det skapar en krypterad tunnel där informationen skyddas från obehörig åtkomst.

Hur används SSL?

SSL används för att säkerställa att den data som överförs mellan en användares webbläsare och en webbplats är krypterad och inte kan avlyssnas av tredje part. När en webbplats har SSL aktiverat, visas en låsikon i webbläsaren och webbadressen börjar med ”https” istället för ”http.”

Vanligt fel: Osäkra webbplatser

Ett vanligt fel bland webbplatsägare är att deras webbplatser inte är säkra på grund av frånvaron av SSL. En osäker webbplats kan utsätta användarnas personliga och känsliga information för risker, och besökare kan varnas av webbläsare om att sidan inte är säker.

Varför behöver du SSL?

  1. Skydda användarinformation: SSL krypterar dataöverföringen mellan användare och webbplats, vilket förhindrar att känslig information hamnar i fel händer.
  2. Bygg förtroende: Besökare litar mer på webbplatser som visar att de värnar om säkerheten genom SSL. Det ger en professionell och pålitlig image.
  3. SEO-fördelar: Sökmotorer som Google prioriterar säkra webbplatser. Att ha SSL kan förbättra din webbplats ranking i sökresultaten.

Hur aktiverar du SSL?

  1. Kontakta din webbhotellleverantör: Många webbhotellleverantörer erbjuder gratis SSL-certifikat eller ger möjlighet att köpa ett.
  2. Installera certifikatet: Följ webbhotellets instruktioner för att installera SSL-certifikatet på din webbplats.
  3. Konfigurera webbplatsen: Uppdatera webbplatsens inställningar så att den används med HTTPS. Detta kan kräva justeringar i webbplatsens konfigurationsfiler.

Slutsats: Säkerhet som prioritet

SSL är inte bara en teknisk åtgärd; det är en nödvändighet för varje webbplats. Att inte ha SSL kan inte bara sätta användares data i fara utan kan också skada förtroendet för din webbplats. Säkerhet bör vara en prioritet för varje webbplatsägare, och att aktivera SSL är det första steget mot en tryggare digital närvaro.

Vill du veta mer? Kontakta mig på kontakt@merlins.se. Läs mer om mina tjänster här.

Med vänliga hälsningar

Tilda Källström

Dela inlägget:

Se fler inlägg

Mockup för Fransi hundshop

Lansering: Fransi

Hundshopen Fransi är ett samarbete mellan Merlins Creative och Larsson Textil. Här produceras olika produkter för hund och förare som du enkelt kan köpa i webbshopen:
fransi.se

Läs mer »

Kontakta mig!

Webbdesign & Webbutveckling · Analys & Optimering · Content & SEO · Marknadsföring & SOME